Dyregryde.
75 g bacon
500 g vildt-kød i tern
2 spsk.. olie
500 g svampe, f.eks. østershatte, champignon, portobello, rørhatte
2 skalotteløg
2,50 dl piskefløde
5 dl vand eller vildt-suppe
3 tsk. hvedemel
300 g savojkål
salt og peber
1. Dyregryde: Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildt-kød sammen med 1 spsk. olie i en gryde. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.
2. Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint. Svits løg og svampe i 1 spsk. olie i gryden.
3. Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildt-suppe. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden. Kog retten op under om- røring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.
4. Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten. Smag saucen til med salt og peber.
5. Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier.